Offentlig transport

Buss, fly og hurtigbåt

Det går busser mellom byene Svolvær, Sortland, Stokmarknes og til flyplassen på Evenes. På Lofast/E10 mellom Svolvær og rundkjøringa innerst i Gullesfjorden kan man hoppe av ved Storvatnet, eller ved avkjøringa til Hanøy og tusle ned og ta hurtigbåten til Kaljord. Mellom Hanøy og Kaljorda er hurtigbåten bilførende. Den samme hurtigbåten går også mellom Kaljord og Stokmarknes, men tar på denne strekninga bare passasjerer.

Møysalen fra hurtigbåten mellom Kaljord og Hanøy. Foto: Brit Grønmyr

E10/Lofast sett fra munningen av Forkledalen. Foto: Brit Grønmyr

Tar man buss langs Rv 85 mellom rundkjøringa i Gullesfjorden og Sortland kan man hoppe av i Løbergsbukta ved Gullesfjorden eller på Høgda innerst i Sigerfjorden og rett før Kjerringnesdalstunnelen. Stiene som starter fra disse to stedene går mot Snytindhytta.

På Fv822 fra Høgda innerst i Sigerfjorden og mot Fiskfjorden og Hennes går det bare buss i  skoleåret.

Det er flere alternative flyplasser i nærheten av verneområdene. Evenes, Svolvær og Stokmarknes er alle aktuelle for å nå Møysalen, og både flybusser og rutebusser passerer ulike innfallsporter til Møysalen.

Mer informasjon:117Nordland (åpnes i ny fane)

Overnatting

Inne i nasjonalparken er det ikke hytter åpne for allmenheten. Det ligger en turlagshytte, Snytindhytta, nord for verneområdet, men for å nå denne må man gå et stykke. For overnatting nærmere bilveg i nærheten av verneområdene ligger noen steder ute på Visit Vesterålen (åpnes i ny fane) eller du kan søke på stedet du skal reise til på Airbnb.no (åpnes i ny fane).

Vintertelting ved Snytindhytta. Foto: Trond Løkke